VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > Logitech QuickCam Pro 9000 - Kvalitní HD špionáž
Nepřihlášený návštěvník

Logitech QuickCam Pro 9000 - Kvalitní HD špionáž

Logitech QuickCam Pro 9000 - Kvalitní HD špionáž

Design, materiál a umístění komponent

Webová kamerka Logitech QuickCam Pro 9000 stojí na noze se dvěma tuhými klouby, aby kamera držela ve výšce na uživatelem určené pozici. Jak můžete vidět na fotkách, kamera je vedena ze dvou noh. Jedna noha je dvojná a kulatá, druhá je jen jedna a je placatá. Ta je těžká, pro držení stability a nese na sobě gumové nožičky. I tak si myslím, že by bylo dobré udělat druhou nohu trochu větší, tedy širší. Celková konstrukce je robustní a spadnutí z mírné výšky by určitě přežila.

Logitech QuickCam Pro 9000 Logitech QuickCam Pro 9000

Celý zevnějšek kamery Logitech QuickCam Pro 9000 je vyroben z černého matného plastu. Jen předek je veden v lesklém provedení. Čočka je ukryta na levé straně pod sklíčkem v modrém nádechu (asi na odfiltrování UV záření). Okolo je čočka lemována stříbrným páskem s nápisy: Carl Zeiss, Tessar 2.0/3.7, 2MP Autofocus. Již z názvů jde poznat, oč se bude jednat. Koukám, že čočky Carl Zeiss jsou na více kamerkách. Tato firma totiž vyrábí kvalitní profesionální optiku pro různé věci – nyní i pro webové kamerky. Mikrofon je na pravé straně a kryt černou mřížkou.

Logitech QuickCam Pro 9000 Logitech QuickCam Pro 9000

Kvalita videa a fotek

Jak můžete vidět na fotkách a videu níže, kvalita kamery Logitech QuickCam Pro 9000 je opravdu úžasná na webovou kameru. Můj úžas ještě více umocňuje přítomnost samoostření objektivu za chodu zařízení (myslím tím při natáčení videa atd) a sledování obličeje, nebo skupin lidí. Tím je však snížena kvalita, jelikož je používáno digitálního zoomu. Proto je výhodnější nebýt od kamery příliš daleko – max. 2m. Video lze pak nahrávat ve formátu WMV až při HD rozlišení 960x720 pixelů

Logitech QuickCam Pro 9000 Logitech QuickCam Pro 9000

Funkce a připojení

Připojení, připojuje se pomocí USB konektoru a něho se také napájí. Konektor ale není pozlacený. To však nijak neomezuje jeho funkčnost. Délka USB kabelu činí 180cm, což je určitě více než dostačující. Další, dnes již už samozřejmou funkcí, je přítomnost integrovaného mikrofonu. Ten má funkci RightSound na odfiltrování okolního šumu a počítač tak zaznamenává jen krásný čistý zvuk

Logitech QuickCam Pro 9000 Logitech QuickCam Pro 9000

Software a ovladače

Software s ovladači ke kameře Logitech QuickCam Pro 9000 se instaluje velmi dlouho až mě to přestávalo bavit. Software také umožňuje jít do rozlišení až 8 megapixelů (interpolovaně). Samotná kamera však podporuje pouze 1600x1200 (HD). V oblasti designu i funkčnosti mě ale mile překvapil. K velmi povedenému řadím softwarový zoom a sledování obličeje postavy. Pomalu si začínám představovat mít tuhle kamerku na špehování :-). Automatické ostření na skrytou kameru jako stvořené, sledování obličeje také. I když někdy se mi zdá, že kamerka ostří moc často, i když není třeba. To zvyšuje prodlevu focení, kdy musíte čekat, až se kamera znovu zaostří nebo to dokonce znekvalitňuje videa častým samoostřením.

Logitech QuickCam Pro 9000 Logitech QuickCam Pro 9000 Logitech QuickCam Pro 9000

Technologie webové kamerky

Carl Zeiss

Profesionální výrobce optik do zařízení, nyní i do webových kamer

RightLight 2

Kamera dokáže zaznamenávat kvalitní videa i za zhoršených světelných podmínek

Logitech Video Effects

Po výběru avatara můžete sledovat, jak postavička věrně kopíruje vaše pohyby

Right Sound

Pomocí této technologie zařízení odfiltruje všechen přebytečný šum a zaznamenává tak jen kvalitní zvuk

Autofocus

Automatické zaostřování webové kamerky softwarem i za chodu činnosti zařízení

CENA: cca 1950Kč s DPH

Klady a zápory

Klady

  • Použité technologie
  • Autofocus
  • Vysoké HD rozlišení
  • Kvalitní a robustní provedení

Zápory

  • Cena
  • Moc časté zaostřování (i když není třeba)

Závěr

Kamerka Logitech QuickCam Pro 9000 mě zaujala na první pohled a možná si ji i koupím nebo o tom budu silně uvažovat, jelikož si šetřím peníze na něco jiného :-D. Prostě elegantní webová kamera s takovou kvalitou, funkcemi, auto-ostřením objektivu, mikrofonem s odfiltrováním šumu, elegantním softwarem, profesionální optikou Carl Zeiss a za takovou cenu... Silným konkurentem v cenové kategorii do dvou tisíc s DPH by pak mohla být jen Creative Labs Video Blaster WebCam Live! Optia AF. Jinak většinu technologií webky mám odzkoušené a doporučuji...

Za krátké zapůjčení webové kamery Logitech QuickCam Pro 9000 děkuji mému kamarádovi Sumi :-D, který mi ji vypůjčil na otestování funkčnosti.

!!!_FOTKY a VIDEA z webové kamerky si můžete stáhnout ZDE_!!! (30MB)

Videa a fotky jsou nezmenšené, aby vynikla skutečná kvalita fotek a videí. Celková velikost stahovaného souboru nepřesáhne 30MB.

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte webové kamery výhodně na Mallu

© Čestmír Suchý
Datum: 10.11.2007 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 0 | Zobrazeno: 11574x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ