VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > Levná skříň - Eurocase MiddleTower 5435
Nepřihlášený návštěvník

Levná skříň - Eurocase MiddleTower 5435

Eurocase MiddleTower 5435

Přívětivá cena, přítomný zdroj a dostupnost skladem - to jsou věci, na které vás může nalákat Eurocase MiddleTower 5435. Nenechte se však oklamat. Lidé často kupují levné skříně v domněnce, že je v podstatě jedno, v čem součástky budou. Opak je však pravdou.

Vzhled a provedení

Vcelku obyčejný vzhled nedělá hned ze skříně špatnou skříň, ba naopak někdy může být taková skříň lepší než tuningové skříně s plexisklem na straně. Velice praktické je umístění tlačítka vypnout a konektorů. Nicméně je znát, že skříň patří mezi ty levnější a to hned po prvním otevření. Na zadní straně jsou šroubky se zvýšenou hlavičkou, aby nebylo nutné vždy vytahovat šroubovák, stačí za tuto hlavičku několikrát otočit a bočnice je sundaná. Jenže špatně vyvrtané díry na šrouby tento postup naprosto znemožňují.

Pohled do nitra skříně vás trochu rozesměje, uvidíte tam zdroj a na něm kabely s několika molex konektory a jedním sata konektorem pro napájení. Vzhledem k tomu, že dnes většina lidí má víc jak dva disky a mechanika je často též napájena prostřednictvým sata konektoru je jeden sata konektor vskutku k smíchu. Na druhou stranu co by člověk očekával od skříně za 1200 se zdrojem.

Eurocase MiddleTower 5435

Eurocase MiddleTower 5435

V rámci otestování kvality byly do Eurocase MiddleTower 5435 umístěny testovací komponenty. Montáž mě vcelku překvapila, jelikož vše pasovalo jak má a nic se nemuselo upravovat. Člověk si musel ovšem dávat pozor na ostré hrany. Možná, že se mi to jen zdá, ale tímto neduhem trpí snad všechny PC skříně, které jsem měl od firmy EuroCase v ruce.

Možnosti chlazení

Jedna z mála věcí, kterou má Eurocase MiddleTower 5435 řešenou pořádně. Jeden větrák můžete umístit dopředu před disk a další dva na bočnici. Použitý zdroj (Fortron ATX 400W P4) má dobře volený 12cm nízkootáčkový větrák tzn. je takřka neslyšitelný, což potěší. Překvapením bylo, že Eurocase MiddleTower 5435 z disku nepřenášel absolutně žádné vibrace a stejnak tomu bylo u zcela roztočené mechaniky. Za toho si Eurocase MiddleTower 5435 zaslouží velkou pochvalu. Součástí balení byly i anti-vibrační podložky.

Eurocase MiddleTower 5435

Závěrem

Pokud hledáte levnou a nehlučnou počítačovou skříň je Eurocase MiddleTower 5435 dobrá volba. A když vám sata konektory nestačí, stačí nahradit zdroj, nebo koupit redukci z molexu na sata, neb molex kabelů tam je požehnaně. Další velké plus si skříň získala díky umístění předních konektorů a tlačítka zapnout - když máte skříň pod stolem, nemusíte se nikam natahovat, ale prostě jen zmáčknout. Tlačítko reset je umístěné hned vedle tlačítka zapnout, ale nemějte strach, že byste ho omylem stiskli je zapuštěné a musí se promáčknout hodně hluboko.


© Antonín Šebík
Datum: 21.03.2009 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 0 | Zobrazeno: 6062x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

zdenda - 10.04.2009
mám jí z datapoint.cz a za tu cenu naprosto vyhovuje ;-)

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ