VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Podpora > Bleskovky
Podpora
Nepřihlášený návštěvník

Bleskovky

31.07.2006 | Jak to bude s Intelem a nVidií - SLI ?
Někteří lidé jsou rádi, že bude Intel spolupracovat s nVidií (jako já), a nekteří naopak nejsou rádi. Pokud však chce Intel zůstat ve stejné pozici jako dříve, bude muset hluběji spolupracovat s nVidií. Problém bude hlavně v počítačích Apple, kde je Intel s ATi. Jsem zvědavý jak to bude s podporou SLI. Ať vše dobře dopadne (hlavně pro Intel+nVidii)
29.07.2006 | MS Office 2007 BETA - stahujte
Balík Microsoft Office 2007 BETA si stáhlo již více než 3 mil lidí. I když ho já osobně nemám, myslím si, že bude něco extra, když byl tolikrát stáhnut. Podle mě Microsoft udělal dobře, že poskytuje BETY svých produktů zdarma ke stažení. Ale honem... za pár dní se prý bude stažení MSO2007 zpoplatňovat $1,5.
27.07.2006 | Totální úklid skladů
Dnes když se čeká jen na příchod procesoru Core 2 Duo, začal Intel brutálně slevňovat své procesory za účelem vyprázdnění skladů pro nové Core 2 Duo. AMD si však takovýto krok Intelu nenechá líbit a slevňuje své procesory do patice AM2 až o desítky procent. Nečekal jsem ale tak drastické zlevňování. No jo... kdyby nebyly konkurence, asi by každý procesor stál 20 tisíc.
27.07.2006 | Virus FormSpy napadá systémy s Firefoxem
Společnost McAfee tvrdí, že takzvaný "FormSpy Trojan" útočí na počítače s Firefoxem, avšak na ty, které již byly dříve napadeny virem "Download-AXM". FromSpy se nainstaluje do jedné z částí webového prohlížeče Firefox. Trojan sbírá čísla bankovních účtů, ICQ+hesla a FTP. Podle McAfee je nebezpečnost poměrně nízká
27.07.2006 | Okolo 90% mailů je odpad
Výzkumné firmy IronPort(IP) a Return Path zjišťují, že okolo 90% všech mailů tvoří odpad. U jednoho zákazníka IP bylo zjištěno, že jen 4% doručených mailů byla legitimní. 70% tvořil spam, 11% odpovědi „nedoručeno“ od e-mailových serverů a 9% byly viry. IP odhaduje, že legitimními je v současnosti asi 10% mailů. Nejvíce spamů přichází z Číny a USA (oba po 20%)
25.07.2006 | NOD32 - Aktuální stav ohrožení viry (2)
Opět vám přináším aktuální info o zachycených virech. 3 aktuální největší hrozby se vůbec nezměnily za poslední 3 týdny: Win32/Bagle.gen.zip worm, Win32/Netsky.Q worm a Win32/Zafi.B worm - jen procenta nakažení se trochu pozměnila. Stupeň ohrožení je pro opět změnu zvýšený (stupeň 2ze4) a aktuální poměr infekcí kleslo na 0,4%, což je střední riziko.
25.07.2006 | Symantec testuje bezpečnostní díry Win Vista
Podle Symantecu se zdá, že Billy má pořád na své Vistě stále co zdokonalovat, co se týče bezpečnosti. Např Sym.otestoval IE7 a útočník se tak mohl pomocí ActiveX dostat do PC a udělat bezpečnostní díru. Microsoft však říká, že zatím nelze testovat na bezpečnost u BETY a já s tím souhlasím. Zatím bohudík, že zůstávám u XP.
24.07.2006 | AMD se spojí s ATI
AMD se definitivně rozhodlo koupit společnost ATI za $5,4mld. I když mi to přijde celkem divné, proč AMD kupuje ATI, protože vetšina základních desek na AMD byla osazována čipsety nVidie a Intel zase naopak, ale já jsem rád, protože mám radši kombinaci nVidie a Intelu
23.07.2006 | AMD koupí asi brzy společnost ATi
2 měsíce se už mluví o tom, že by společnost AMD odkoupila kanadskou společnost ATi. Ta vyrábí grafické čipy a chipsety. Zatím koupě ATi není potvrzena, ale asi se koupě uskuteční v brzké době. Koupě ATi by měla stát asi 5,5 až 5,6 miliardy dolarů, což AMD nemá. AMD má k dispozici 2,5 miliardy dolarů. Tudíž by zbytek částky museůl být zaplacen v akciích.
22.07.2006 | Špatné připevnění chladiče
Na zakladních deskách řady AN9 32x bylo zjištěno společností Abit špatné připevnění chladiče na základní desku. Při transportu tedy může dojít k různým posunům. V důsledku této chyby se deska stává nestabilní, může dojít až k zničení. Výrobce tedy nabízí možnost, vrácení základní desky. Veškeré náklady platí Abit.
21.07.2006 | Nový virus pro PowerPoint
Nový virus pro PowerPoint začal řádit, šíří se pomocí elektronické pošty jako příloha *.ppt. Po otevření takového souboru je do počítače automaticky nainstalovaný tzv. keylogger. Ten má zaúkol sledovat vše co se na PC děje (zaznaménavat hesla, přesné stisknutí kláves apod.) zároveň si nechává zadní vrátka pro nainstalování dalších škodlivých programů.
21.07.2006 | Největší elektrárna v ČR
Prototyp největší větrné elektrárny v Česku a první v kraji Vysočina postaví v sobotu montéři u Pavlova na Jihlavsku. Dalšího týdne bude vstyčeno obří rameno vysoké 150metrů. Investor této elektrárny není dosud znám. Dle předsta tamnějšího starosty přibudou peníze do rozpočtu pro opravu kanalizase a stavdu nového fotbalového hřiště. elektrárna by měla být tichá.
20.07.2006 | Společnost Elecom představila novou miniSD kartu
Byla představena nová paměťová karta miniSD od společnosti Elecom. Její kapacita by měla nabízet až kapacitu 2GB. Lze si dokupit adaptér, který umožní používat miniSD kartu jako klasické SD paměťové karty. Cena zatím nebyla zvěřejněna. Společnost Elecom chce svým výrobkem odpovědět na vzrůstající se poptávku po paměťových kartách.
18.07.2006 | Soutěž o základní desku Gigabyte a procesor Intel Core 2 Duo
Gigabyte přichystal neobvyklou soutěž - pokud si na adrese která se vám otevře kliknutím na nadpis této bleskovky zahrajete online hru, míčem trefíte od každého druhu robota čtyři postavičky a odpovíte na jednoduché otázky (přičemž zatrhnout jde jen správná odpověď), dostanete se do soutěže o hodnotné ceny od Gigabytu.Vzhůru do hraní,soutěž trvá jen do 31.7!
18.07.2006 | Microsoft zažaloval distributory softwaru
Možná si říkáte jestli nadpis není omyl, jestli to nemělo být obráceně a zase někdo nežaluje Microsoft. Tentkrát to tak ale skutečně není, společnost skutečně zažalovala 26 distributorů softwaru a to kvůli prodeji neoriginálních licencí. Microsoft tento krok bere jako varování proti ostatním distrinutorům s podobnými praktikami.
17.07.2006 | Státy USA se zlobí na výrobce DRAM pamětí
34 států USA žaluje světové výrobce paměťových čipů za kartel.Splečnosti NEC,Infineon a další prý vytvořily v letech 1998 až 2002 kartel za účelem zafixování ceny pamětí. Již v roce 2002 bylo vedeno s těmito firmami podobné trestní řízení na které tento proces přímo navazuje.
16.07.2006 | Pokles cen mobilních telefonů
Internetové obchody jako každý měcís snižují ceny. Mobilní telefony stále klesají vycházejí nové modeli a staré již nemají takovou hodnotu. Sony Ericsson W700i je odlehčená verze Walkmanu W800i. Narozdíl od předchůdců postrádá automatické zaostřování u dvoumegapixelového fotoaparátu. Tento mobil byl slevněn o 1700Kč.
15.07.2006 | Japonským vránám chutná plastová izolace
V hlavním městě Japonska vrány požírají izolaci optických kabelů jimiž vede internetová síť. Tyto kabely mají bužírku o něco tenčí než u telefoních kabelů, a proto si vrány vybírají tento typ kabelů. Díky neustáleu okusování kabelů mají již nasvědová přes 700 výpadků intenetového připojení. Z izovační bužírky si staví hnízda.
15.07.2006 | Srážka meteroitu se zemí
Japonstí vědci vytvořili simulaci nárazu meteroitu se zemí. Meteorit by měl být široký 230km, což odpovídá šířce 7. největšího ostrova světa - Honšú. Ihned po nárazu dojde k odloupnutí zemské kůry, jejíž části budou vymrštěny do výšky přesahující 1000 km. Tyto obrovské kusy horniny posléze začnou dopadat zpět na zem jako všeničící kamenný déšť. Simulace zde
14.07.2006 | Freescale představilo MRAM paměť
Technologie MRAM (Magneto-resistive Random Access Memory) dosahuje rychlostí běžných operačních pamětí, ale “vtip“ spočívá v nevolatilnosti, což znamená, že se tyto paměti uchovávají data i po přerušení napájení, podobně jako HDD nebo FLASH. Díky technologii MRAM může být start systému téměř okamžitý.
14.07.2006 | Intel bude propouštět
Přední výrobce mikroprocesorů se rozhodl propustit v nejbližších měsících 1000 managerů. Propuštění se nejspíše bude týkat i dalších 15 000 zaměstnanců. Intel si slibuje, že ušetří 23 miliard Kč. Již v roce 2002 propustil 4000 lidí. Vše dělá kvůli konkurenci AMD v poslední době zesílilo a získalo podíl trhu 21% očekává se, že tento podíl bude navíšen na 30%.
13.07.2006 | 1.betaverze nového Firefoxu 2 ke stažení
Mozilla uvolnila 1. betaverzi nové verze 2.0 oblíbeného prohlížeče Firefox. Ke stažení je na těchto stránkách. Nový Firefox přichází s řadou nových funkcí a vylepšení - velice užitečná je například možnost znovuotevření omylem zavřeného panelu. Co se týče bezpečnosti, byla přidána např. ochrana proti phisingu.
11.07.2006 | 11.červenec - sbohem Windows 98
Dnes, 11.července Microsoft oficiálně ukončil podporu staých Windows 98, Windows 98SE a Windows ME. Microsoft tím chce uživatele donutit k přestupu na novější a bezpečnější software. Také některé open-source projekty už u budoucích verzí se starými Windows nepočítají - například Firefox 3.0.
10.07.2006 | Ricoh oznámil snímač podporující čtyři formáty optických médií
Ricoh oznámil vyvinutí snímač zvládající HD-DVD,Blu-Ray,DVD a CD média.Měl by umožnit výrobu přehrávačů a rekordérů umožňujících používání všech těchto formátů. Problémem výroby byly rozdíly mezi technologiemi- Blu-Ray disky mají datovou vrstvu 0,1mm pod povrchem,ale u HD-DVD leží data až 0,6mm pod povrchem.
10.07.2006 | AMD prý koupilo ATI Technologies
Podle neoficiálních zpráv známý výrobce mikroprocesorů Advanced Micro Devices uzavřel smlouvu o spojení firem s výrobcem grafických čipů ATI Technologies. Obě společnosti si od tohoto obchodu slibují možnost přístupu k dalším trhům, které jim dosud zůstávaly uzavřené.
09.07.2006 | Velký čínský firewall prolomen
Čínský internet je od zbytku světa oddělen firewallem. Ten dohlíží, aby lidé nevyhledávali informace, ke kterým dle čínské vlády nemají mít přístup. A právě tento firewall prolomili počítačoví experti. Počítačoví experti z cambridgeské univerzity testovali firewall posíláním datových paketů obsahujících slovo „Falun“, což je název vládou zavrhované náboženské skupiny.
08.07.2006 | Microsoft chce ukončit nadvládu iPodu
Společnost Microsoft hodlá vydat nový přehrávač, který by měl překonat konkurenční iPod od Applu. Také by k přehrávači měl být dodáván vlastní program. Šíří se zpráva, že by se měl nový přehrávač od Microsoftu objevit o letošních Vánocích. Ale tato zpráva není potvrzena od Microsoftu.
07.07.2006 | Historie PC
S potěšením Vás upozorňujeme na novou sekci na našem webu. Jedná se o sekci Historie PC. Tato sekce bude zaměřena na hitrorické kousky výpočetní techniky. Každý rok vždy schrneme do tzv. kostky co se v něm událo a co tento rok přinesl. Doufáme že, se Vám tato sekci zalíbí a že si články v ní umístěné s radostí předčtete.
07.07.2006 | Připravuje se Socket AM3!
Ano, je to tak. Nedlouho po uvedení Socketu AM2 AMD uvedlo, že chystá socket s označením AM3. Hlavní novinkou bude možnost použít DDR3 paměti. Nečekaně má ale být možné zasadit procesor patřící do patice AM3 do AM2, opačně to ale nepůjde. Je to způsobeno tím, že zatímco AM2 podporuje jen paměti DDR2, u AM3 si bude moct uživatel sám zvolit typ pamětí.
07.07.2006 | Mít soukromou složku ve Win XP ? - MS se přemohl
Ano. Toto konečně po pěti letech, co je Win XP na světě, udělal Microsoft. Sám jsem už ani nevěřil, že se tento zázrak vyplní a už jsem uvažoval o alternativních šifrovacích a heslovacích programech. Na microsoftu po ověření pravosti stáhnete program pro zaheslování. Podporovány jsou XPPro, XPHome, XPMCE se SP2.
06.07.2006 | Samsung vydává paměti GDDR4 - nižší spotřeba, vyšší výkon
Samsung zahájil masovou výrobu svých GDDR4 pamšěťových čipů mající velikost 512Mb a 32-bit sběrnici. Výrobní proces je 80nm. Budou používány pro nové grafické karty, protože ve srovnání s GDDR3 na frekvenci 2 GHz mají až o 45% nižší spotřebu. Přenosová rychlost GDDR4 se zvýšila ze 2.0Gb/s u GDDR3 na 2.4Gb/s.
06.07.2006 | NOD32 - Aktuální stav ohrožení viry
Nedávno byl fotbal a tvůrci virů se na něj soustředili, jen aby vše zničili. Já vám teď přináším info o aktuálním stavu virů: V tuto chvíli je stav ohrožení zvýšený (stupeň 2 ze 4) a aktuální poměr infekcí je 1,1%, což je riziko velmi vysoké. Nakonec 3 aktuální největší hrozby: Win32/Bagle.gen.zip worm, Win32/Netsky.Q worm a Win32/Zafi.B worm
06.07.2006 | Xbox 360 nebude vlastnit HD DVD mechaniku
Microsoft se rozhodl, že do Xbox 360 nebude dávat HD DVD mechaniku. Konkurenční firma SONY osadí svůj PlayStation 3 Blu-ray mechanikou. Z taktického hlediska to není zrovna nelepší krok ze strany Microsoftu. Kdyby do své konzole Microsoft přece jen nainstaloval HD DVD z konzole by se hned stala vhodná konzole pro přehrávání filmů s vysokým rozlišením.
05.07.2006 | Sbohem Win 98 a ME
Tyto dva operační systémy Win 98 a ME si zažili své. Microsoft si uvědomil, že už je zbytečné dále podporovat staré OS, proto ukončí jejich podporu 11.července. Vývoj jde dopředu a Microsoft se samozřejmě zaměřuje na Vistu. Win 98 a ME - odpočívejte v pokoji.
05.07.2006 | Výpadek - Seznam se ještě nevzpamatoval
Taky jste si všimli, že ve večerních hodinách 4.7.2006 vypadl portál Seznam.cz? Došlo totiž k problémům s napájením v telehouse TTC Teleport v Praze Malešicích. Díky tomu bylo nedostupných hned několik serverů, v nichž je právě i Seznam.cz. Předpokládá se, že výpadek byl způsoben přetížením serveru velkým náhlým přístupem návštěvníků.
04.07.2006 | Nový Mac OS X 10.5 Leopard
Společnost Apple uvedla, že 7. srpna 2006 představí nový Mac OS 10.5, označovaný jako Leopard. Ten bude funkční jak na PC Mac s procesory PowerPC, tak i na platformě Intelu. Očekávané vydání systému je plánováno na přelom roku 2006/2007.
04.07.2006 | Čína tvrdá jako kámen
Tamní vláda nařídila všem internetovým kavárnám omezit přístup k internetu studentům. Vládě se nelíbí, že mnoho číňanů hraje internetové hry a mají přístup k násilným a obscénním materiálům. Vždyť je denně online 110 mil. číňanů online. Patří tím k drůhé největší skupině. Toto omezení bude trvat jen do konce školního roku, který trvá do poloviny července.
03.07.2006 | Vibrátor vibrující dle SMS
Nová technologie proniká i do odvětví erotiky. Bezdrátový vibrátor ovládající se na dálku pomocí Bluetooth. Tato hračka se jmenuje The Toy. Vibrátor vibruje podle SSM a také může vibrovat do rytmu MP3. Vše co potřebujete k utěšení své sexuální potřeby je mobil, který má Bluetooth a vibrátor The Toy. Cena vibrátoru je 9 000 Kč.
02.07.2006 | Qimonda dodává vzorky DDR3
V dnešní době se už na trhu uchytily paměti DDR2 a to neznamená, že je konec technického vývoje. Už se mnoho společností začalo zabívat nástupcem DDR2 a to bude samozřejmě DDR3. Společnost Qimonda je již třetí společností, která dodává vzorky pamětí DDR3, ale je také první společností, která dodává DDR3 SO-DIMM paměti. Ty jsoun určeny do notebooků.
01.07.2006 | Stížnost na Microsoft
Microsoft byl zažalován za program WGA "Windows Genuine Advantage", který zjižťuje pravost Windows. Brian Johnson z Los Angeles prohlašuje, že nemá rád Microsoft WGA, protože tento program je podle něho spyware. Nelíbí se mu informovanost o programu a také stahování s aktualizacemi. Podle Microsoft si může uživatel vybrat zda si chce WGA nainstalovat.
01.07.2006 | Třetí betaverze IE 7.0
Dnes už to jsou asi dva měsíce kdy vyšla druhá betaverze internetového prohlížeče Internet Explorer 7.0. Nyní vyšla už třetí betaverze. V betaverzi číslo tři se jen opravily chyby a dodělaly další dodatečné prvky. Tato betaverze je určena výhradně operačnímu systému Windows XP. Finální verze by se měla oběvit koncem tohoto roku.

04/2024 | 03/2024 | 02/2024 | 01/2024 | 12/2023 | 11/2023 | 10/2023 | 09/2023 | 08/2023 | 07/2023 | 06/2023 | 05/2023 | 04/2023 | 03/2023 | 02/2023 | 01/2023 | 12/2022 | 11/2022 | 10/2022 | 09/2022 | 08/2022 | 07/2022 | 06/2022 | 05/2022 | 04/2022 | 03/2022 | 02/2022 | 01/2022 | 12/2021 | 11/2021 | 10/2021 | 09/2021 | 08/2021 | 07/2021 | 06/2021 | 05/2021 | 04/2021 | 03/2021 | 02/2021 | 01/2021 | 12/2020 | 11/2020 | 10/2020 | 09/2020 | 08/2020 | 07/2020 | 06/2020 | 05/2020 | 04/2020 | 03/2020 | 02/2020 | 01/2020 | 12/2019 | 11/2019 | 10/2019 | 09/2019 | 08/2019 | 07/2019 | 06/2019 | 05/2019 | 04/2019 | 03/2019 | 02/2019 | 01/2019 | 12/2018 | 11/2018 | 10/2018 | 09/2018 | 08/2018 | 07/2018 | 06/2018 | 05/2018 | 04/2018 | 03/2018 | 02/2018 | 01/2018 | 12/2017 | 11/2017 | 10/2017 | 09/2017 | 08/2017 | 07/2017 | 06/2017 | 05/2017 | 04/2017 | 03/2017 | 02/2017 | 01/2017 | 12/2016 | 11/2016 | 10/2016 | 09/2016 | 08/2016 | 07/2016 | 06/2016 | 05/2016 | 04/2016 | 03/2016 | 02/2016 | 01/2016 | 12/2015 | 11/2015 | 10/2015 | 09/2015 | 08/2015 | 07/2015 | 06/2015 | 05/2015 | 04/2015 | 03/2015 | 02/2015 | 01/2015 | 12/2014 | 11/2014 | 10/2014 | 09/2014 | 08/2014 | 07/2014 | 06/2014 | 05/2014 | 04/2014 | 03/2014 | 02/2014 | 01/2014 | 12/2013 | 11/2013 | 10/2013 | 09/2013 | 08/2013 | 07/2013 | 06/2013 | 05/2013 | 04/2013 | 03/2013 | 02/2013 | 01/2013 | 12/2012 | 11/2012 | 10/2012 | 09/2012 | 08/2012 | 07/2012 | 06/2012 | 05/2012 | 04/2012 | 03/2012 | 02/2012 | 01/2012 | 12/2011 | 11/2011 | 10/2011 | 09/2011 | 08/2011 | 07/2011 | 06/2011 | 05/2011 | 04/2011 | 03/2011 | 02/2011 | 01/2011 | 12/2010 | 11/2010 | 10/2010 | 09/2010 | 08/2010 | 07/2010 | 06/2010 | 05/2010 | 04/2010 | 03/2010 | 02/2010 | 01/2010 | 12/2009 | 11/2009 | 10/2009 | 09/2009 | 08/2009 | 07/2009 | 06/2009 | 05/2009 | 04/2009 | 03/2009 | 02/2009 | 01/2009 | 12/2008 | 11/2008 | 10/2008 | 09/2008 | 08/2008 | 07/2008 | 06/2008 | 05/2008 | 04/2008 | 03/2008 | 02/2008 | 01/2008 | 12/2007 | 11/2007 | 10/2007 | 09/2007 | 08/2007 | 07/2007 | 06/2007 | 05/2007 | 04/2007 | 03/2007 | 02/2007 | 01/2007 | 12/2006 | 11/2006 | 10/2006 | 09/2006 | 08/2006 | 07/2006 | 06/2006 | 05/2006

Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ