VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > Instalace Linux
Nepřihlášený návštěvník

Instalace Linux

Instalace Linux

http://www.madore.org/~david/images/linux-logo.jpg

Instalace Linux se liší ve verzích Vašeho softwaru. Nejsložitější je instalace starých verzí (jako Ubuntu Linux či RedHat Linux verze 1 - 8). Instalace Linux RedHat, Fedora Core či Suse nebo Mandrake je velice jednoduchá i pro naprosté začátečníky v práci s počítačem. Přesný postup při instalaci si můžete stáhnout v textové podobě na oficiálních stránkách té určité distribuce. Pokud umíte anglicky- není pro Vás manuál k instalaci v angličtině žádný problém. K nejnovějším distribucím Linux lze sehnat i manuál v češtině. Pokud nemáte čas či internet doma, stačí nás kontaktovat a my se Vám po nějakém manuálu porozhlédneme.

Fedora Core 1, 2, 3

http://rnaudi.free.fr/blog/images/informatik/logo_fc5.jpg

Tato distribuce je naprosto lehce k sehnání v češtině. Instalační průvodce Anaconda installer Vás celou instalací s naprosto přesnými instrukcemi provází a radí Vám při všem. U instalace distribuce Suse či Mandrake je to vesměs stejné.


Poznatek

Před vložením prvního instalačního disku musíte v BIOS nastavit boot z CD mechaniky. Viz. Instalace Windiws či nastavení BIOS.

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte HW a SW výhodně na

© Antonín Šebík
Datum: 24.02.2006 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 3 | Zobrazeno: 6924x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Jack357 - 02.09.2007
Děkuji za připomínku. Jen bych chtěl upozornit, že článek je z roku 2005. Zde je prezentováno novější datum to z toho důvodu, jsme v roce 2006 přecházeli na novou doménu a nový vzhled i administraci. Tudíž jsme všechny články museli překopírovat. Na dřívější verzi nebyla použita databáze. Takže šlo o ruční přidávání článků. Ovšem musím uznat, že v mnoha věcech máte pravdu. Expert na Linux nejsem.

miloso - 05.08.2006
Zdravim, par pripominek: Ubuntu je stara verze GNU/Linuxu? Podle mych udaju je to presne naopak, je jedna z nejmladsich. Mozna autor myslel, ze vychazi z Debianu, ktery opravdu patri k nejstarsim distribucim, ale starym? Nemuzu souhlasit. Stezujete si na stare verze distribuci, ale sam pisete o Fedore 1-3, kdyz v dobe vydani clanku byla aktualni ctvrta verze, mozna dokonce i pata, toto se priznam, ze presne nevim. Linux je jadro systemu, samotny kernel, system se jako takovy jmenuje GNU/Linux. Oba terminy se normalne sklonuji, fraze jako "Instalace Linux" tak znacne biji do oci. A i zbytek clanku mi prijde takovy nemastny neslany, pochybuji, ze se z nej ctenar vubec neco dozvi. Abych jen nekritizoval - hlavu vzhuru, priste to treba vyjde .)

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ