VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > AeroCool Extremengine 3T - pořádnej fičák!
Nepřihlášený návštěvník

AeroCool Extremengine 3T - pořádnej fičák!


Aerocool Extremengine 3T je skvěle vypadající skříň vybroušená do posledního detailu. Jakmile jí jednou spatříte, okamžitě Vás dostane. A to nejen svým neotřelým vzhledem, ale i velkým, 25centimetrovým ventilátorem v bočnici, díky kterému si poradí i s těmi nejžhavějšími komponentami. Tu prostě musíte mít!

aerocool.com.twaerocool.com.tw


Aerocool Extremengine 3T je dalším počinem známého výrobce Aerocool v oblasti počítačových skříní. Vzhled se tentokrát opravdu povedl, výrobce se navíc poučil ze starých chyb a přidal pár inovací. Pojďme se tedy na tuto skříň podívat podrobněji.

Skříň je vyrobena z oceli, přední panel je vyroben z plastu. Boční stěny jsou sice poměrně tenké a zdají se celkem náchylné k rezonování, ve skutečnosti ale žádné otřesy nezaznamenáte. Na skříni zaujmou nezvyklá a velice pěkně vypadající hliníková dvířka rozdělená do dvou křídel.



atruerewiev.com



V horní části skříně se nachází čtyři 5,25" pozice s perforovaným povrchem který umožňuje lepší proudění vzduchu ve skříni. Někoho možná udiví chybějící vnější 3,5" pozice, pokud tedy budete shánět např. čtečku karet, budete se muset poohlédnout po nějaké do 5.25" pozice, nejlépe ve formě velice oblíbených, multifunkčních panelů.

Novince nechybí pro skříně Aerocool obvyklá turbína usazená v přední části, dodávající skříni neotřelý vzhled. Za ní se ukrývá 14 centimetrový, modře podsvícený větrák který turbínu roztáčí. Jak už bylo řečeno, jedním z hlavních lákadel skříně je opravdu obrovský, 25cm větrák na boku skříně. Ten je podle očekávání velice tichý. Překvapivě ale nevyfukuje vzduch ven ze skříně, ale naopak vhání vzduch dovnitř.




atruerewiev.com

aerocool.com.tw

Netradičně skříni chybí zadní 12cm větrák (můžete osadit i dva 80mm), pravdou ale je, že při běžném použití ho ani nebude potřeba. Oba dodané ventilátory vytvářejí ve skříni ideální podmínky pro přetaktování komponent, milovníky ticha naopak přímo vybízí k nákupu komponent s čistě pasivním chlazením, jejich uchlazení určitě nebude žádný problém.

Ve spodní části předního panelu se nachází tři potenciometry pro regulaci otáček větráku - dva slouží k regulování předního a bočního větráku, třetí umožňuje regulovat větráček definovaný uživatelem. Oba instalované větráky jsou na nejvyšší otáčky poměrně hlučné, stačí je ale zregulovat a budou takřka neslyšitelné a při tom stále účinné. Pod potenciometry najdeme ještě 2 USB porty, Firewire konektor a konektory pro sluchátka a mikrofon.



atruerewiev.com


Jako většina dražších skříní je i tato dodávána bez zdroje, aby jste si ho mohli vybrat přesně podle svých představ a požadavků. Cena okolo 2400Kč kvalitě skříně naprosto odpovídá, rozhodně není nijak nadsazená.

Jediné co na Extremengine výrazněji zamrzí je chybějící bezšroubová montáž, která kazí celkový dojem z této jinak vynikající skříně. Je to celkem škoda, protože dnes už tato bezesporu užitečná vlastnost patří do výbavy i levnějších skříní. Na druhou stranu je to ale jediný výraznější nedostatek, který jistě téhle skříni rádi odpustíte. Vždyť podobnou by jste hledali jen těžko.



Aerocool Extremengine 3T - parametry Aerocool Extremengine 3T - klady a zápory
BarvaČerná nebo stříbrná +-
MateriálOcel, hliník, plastskvělý vzhled chybí bezšroubová montáž
Externí pozice4x 5,25" dobrý chladící výkonbočnice by mohly být silnější
Interní pozice8x 3,5" plynulá regulace větrákůchybí vnější 3,5" pozice
Konektory1x Firewire, 2x USB, 1x mikrofon, 1x sluchátka
Osazené ventilátory1x 14cm (přední stěna), 1x 25cm (bočnice)
Volné pozice pro ventilátory2x 80mm nebo 1x 12cm (zadní pozice)
Váha6,3kg
Cenacca 2400Kč
Sponzor článku:
Mall - Nakupujte HW a SW výhodně na

© Jan Chvojka
Datum: 11.07.2006 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 1 | Zobrazeno: 6664x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ