VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > Razer Diamondback Plasma Limited Edition - Svítící klenot
Nepřihlášený návštěvník

Razer Diamondback Plasma Limited Edition - Svítící klenot

Razer Diamondback Plasma Limited Edition

Někteří lidé si myslí, že každá myš je stejná. Není tomu tak Ano, do kanceláře není třeba vrážet peníze do drahých myší, ale jakmile se vysloví slova jako hráč, hry, games či online games, každý chce mít kvalitní myš. Já vám nyní představím Velmi kvalitní laserovou hráčskou myš s velmi pěkným povedeným designem a hlavně modrým podsvícením :-).

Co se skrývá v krabici ?

Krabice zaujme na první pohled, především díky průhlednému plastu, kde se vystavuje myš Razer v celé své kráse, ale hlavně také díky magickému názvu Razer Diamondback Plasma. U názvu je i slovo Limited Edition, což asi naznačuje, že je to limitovaná série, a tudíž je to něco extra. Myš je velmi kvalitně zabalena. V papírové zelenočerné tvrdé krabici se skrývá tuhý průhledný plast. Uvnitř je až naše myška s dalším příslušenstvím jako je manuál a instalační CD. Mimoto se ještě prodává tato myš v provedení Magma a Chameleon - samozřejmě od Razeru :-).

Razer - casopis-oci.xf.cz Razer - casopis-oci.xf.cz

Funkce, CD, konstrukce, ovladače, vzhled…

Na CD naleznete plnohodnotný software kterým si nastavujete tlačítka a jejich citlivost. Ale co je nejdůležitější je nastaveni citlivosti myši On-the-fly, neboli i za chodu např. hry lze nastavit citlivost. Po nainstalování softwaru se nám po každém startu bude zobrazovat zelená ikona s velkým písmenem R v liště. Klinutím na ikonu se vám otevře okno s nastavením jednotlivých parametrů. SENSITIVITY, SCROLL WHEEL, BUTTONS.

SENSITIVITY – Možno nastavit citlivost myši, rychlost dvojitého kliku, zapnutí a vypnutí On-the-Fly a změna rozlišení (1600dpi, 400dpi).

SCROLL WHEEL – Nastavuje rychlost posouvání kolečkem a zapíná nebo vypíná pohybování kolečkem.

BUTTONS – Možnost nastavení myši pro praváka nebo leváka, a možnost nastavení funkcí bočních tlačítek.

Razer - casopis-oci.xf.cz

Kabel je dlouhý černý (±)200cm a na konci má pozlacený USB konektor pro lepší průchod signálu. Kabel je vcelku hubený, ale i přes to dostatečně tuhý, aby nedošlo k poškození nebo jeho znehodnocení. Kabel je možné zapojit do jakéhokoliv USB portu. Nevím proč, ale nějak nemám rád bezdrátové myši a kuličkové už vůbec ne. Proto mě tato myš hned na prví pohled zaujala.

Myš má podle mě velmi nadčasový elegantní a stylový design. Myš padne skvěle do ruky nejenom díky dokonale zaobleným hranám, ale i díky celkovému zaoblenému tvaru, který vypadá skutečně jako přerostlá myš ;-D. Tlačítka jsou černá, ale hlavně hodně veliká. To zaručuje, že se myš dá s klidem ovládat i jedním prstem doslova!!! Kolečko je oproti mé dřívější myši velice tuhé, což má výhody a jednu nevýhodu. Nevýhoda je ta, že musíte vynaložit jen o něco málo více síly, abyste pohnuli kolečkem. Ale výhody jsou takové, že při hrách se vám nikdy nestane, že byste přetočili moc kolečko a přehodili na špatnou zbraň. Druhá výhoda je zářivě modré podsvícení kolečka. Myš se hodí jak pro praváky, tak i pro leváky.

Razer - casopis-oci.xf.cz

Použitý materiál má také své klady i zápory. Klady ale převažují, tudíž volba materiálu nezklame, ale spíše oslní. Na tlačítka byl vybrán matný tvrdý, ale pevný černý plast. Ostatní krytí myši také zaručují také pevné tvrdé plasty, avšak lesklé a šedočerně zakalené (pozor holky, pod denním světlem slouží lesklý plast i jako zrcadlo ;-). To dává myši tajemný vzhled a v kombinaci s modrým podsvícením je to až hororové ;-D (A to mám jenom modré podsvícení. S červeným by to bylo doslova a do písmene ďábelsky hororové). Ve dne myš tolik nesvítí a je vcelku normální. Ale jakmile se setmí, už vidíme její klady. A aby těch věcí nebylo mnoho, tak si na vrcholu myši kraluje vznešený název Razer Diamondback.

Všechna tlačítka jsou také dobře umístěna. Tlačítek je celkem 6 + kolečko, které může také sloužit jako prostřední tlačítko. O kolečku jsem se již zmiňoval nahoře, proto přejdu dále. Z každého boku jsou 2 tlačítka. Jsou spolu spojené a aby se daly dobře nahmatat, má každé tlačítko navrchu výstupek připomínající menší špendlíkovou hlavičku. Každá tato dvojice tlačítek je nejlépe přístupná tam, kde máte palec (pro praváka na levé straně a pro leváka zase na pravé). Tlačítka u malíčku se mačkají špatně, a to jsem ještě dítě. Nedovedu si představit dospěláka s giga rukama. To by měl tedy na 100% co dělat, aby se mu podařilo zmáčknout tyto tlačítka.

Razer - casopis-oci.xf.cz Razer - casopis-oci.xf.cz Razer - casopis-oci.xf.cz Razer - casopis-oci.xf.cz
Razer - casopis-oci.xf.cz Razer - casopis-oci.xf.cz Razer - casopis-oci.xf.cz Razer - casopis-oci.xf.cz

Nyní na parametry myši.

Myš má snímač, který nejen dokáže přejet 6400+ snímků za sekundu, ale má i velké rozlišení 1600dpi, neboli 5,8 megapixlů za sekundu. Je možno v dodávaném softwaru přepínat mezi 1600dpi a 400dpi (já 400dpi nedoporučuji a už vůbec ne na hry). Myš také dokáže přejet za sekundu 40“ bez seknutí nebo pohybu kurzoru jinam, což je nejvýhodnější při hraní her. Data mezi myší a PC jsou přenášena 16bitovým datovým přenosem.

Použití myši v praxi:

I při běžné kancelářské práci (word…) mi přišlo rozlišení 400dpi jako příšerně nedostatečné. Tzn, že jsem musel přejet myší velký kus, aby se kurzor trochu pohnul. To bylo hodně nepraktické, kazilo to celkovou pověst této myši a při nedostatku místa na stole se určitě rozlišení 400dpi nehodilo na kancelářské práce a o hrách ani nemluvím. Na řadu tedy přichází královské rozlišení 1600dpi. Na tohle rozlišení je myš na druhou stranu až moc citlivá a pokud máte ve windowsech nastavenou vysokou citlivost jako já, když jsem měl ještě u starou myš, nebyla vůbec sranda dojet a doklikat se do nastavení a v nastavení win snížit citlivost na polovinu. I přes toto ale byla myš příšerně citlivá. Proto pomocí dodávaného softwaru jsem snížil citlivost v režimu On-the-fly na 7,5. Pro mě nejideálnější nastavení citlivosti jak na normální práci, tak i na hry.

Získaná ocenění a doporučení:

  • Oceněno mnoho hráči (i mnou ;-) a časopisy jako dobrá koupě !!!
  • GAMESPOT - BEST HARDWARE OF THE YEAR 2004
  • PC GAMER EDITOR´S CHOICE
  • WCG – WORLD CYBER GAMES
  • CPL – WORLD TOUR
  • EYEBALLERS
  • SK GAMING

Srovnání Razer Diamondback Plasma se standartní myší:

Tabulka - casopis-oci.xf.cz

Cena: cca 1200 Kč (v závislosti na obchodu)

Vcelku nemám téměř nic velkého, co bych této myši vytknul a tak musím říci, že za tu cenu se to skutečně vyplatí a doporučuji tuto myš všem. A proto si získává i moje ocenění jako „Nejlepší koupě“. Ty zápory nejsou zase až tak hrozné, abyste kvůli tomu nekoupili tuto dokonalou myš. Za tu cenu v současné době lepší myš nenajdete. ;-) !!!!!!

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte HW a SW výhodně na

© Čestmír Suchý
Datum: 21.12.2006 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 1 | Zobrazeno: 7988x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ