VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > LG KG800 Chocolate – design do kapsy
Nepřihlášený návštěvník

LG KG800 Chocolate – design do kapsy

Hledáte-li malý, stylový lehký telefon s dlouho výdrží baterie pak je LG KG800 chocolate právě pro vás. Díky svému designu je schopen konkurovat i svým novějším konkurentům. LG KG800 je malý roztomilý telefon, který je vyroben v mnoha barevných provedeních. Námi testovaný telefon byl vyroben s lesklého bílého plastu doplněný o stříbrné prvky.

LG KG800 Chocolate – design do kapsy

LG KG800 je tenký jako čokoláda

Pro tento vzhled si LG KG800 zasloužil označení Chocolate. Mobil je vhodný především pro ženy, kteří chtějí mít dobrý telefon ale dbají i na design. Na venek mobil vypadá opravdu luxusně. Váha 82 gramů, rozměry 95 x 48 x 15 milimetrů jej řadí do malých lehkých telefonů. Bohužel, funkce už nejsou tím hlavním trhákem, jak by se na první pohled mohlo zdát. Některé funkce potěšily, jiné zase zklamaly, nic není dokonalé. Jak bylo zmíněno design je hlavním trhákem LG KG800 Chocolate a to doslova. Design se neomezuje jen na mobil samotný. Mobil dostanete v krásné krabičce. Lesklá černá v kombinaci s decentním stříbrným pruhem po obvodu celého přístroje asi zujme každého. Malý háček to ale má - na telefonu jsou vidět veškeré otisky a jen s velkou námahou je z telefonu bez Cilitu a hadříčku odstraníte. I na to ale firma LG myslela a k mobilu dodala malý čistíček, díky kterému velice jednoduše mastnotu sundáte. Stačí párkrát přejet po displeji.

LG KG800 Chocolate – design do kapsy LG KG800 Chocolate – design do kapsy

LG KG800 chocolate má výsuvnou konstrukci, konkrétně vyjíždí numerická část klávesnice. Na LG KG800 Chocolate jsou i tlačítka, které je možné využívat i bez vyjedí numerické části. Jen jsou dobře maskovaná. Jedná se o dotykovou část přímo pod displejem. Občas mi ale vadilo jak jsou tato dotyková tlačítka citlivá. Ze začátku snad co dotyk to překlep asi po 15 minutách se vše ale zlepšilo, jde především o zvyk. Nad těmito tlačítky je display, který svítí jen když s mobilem aktivně pracujete. LG KG800 Chocolate budí pak dojem, že je vypnutý, ve skutečnosti jen šetří baterku. Na bokách LG KG800 najdete i další multifunkční tlačítka, ovládání hlasitosti a na druhé straně tlačítko pro aktivaci MP3 přehrávače a tlačítko pro zavěšení hovoru zároveň sloužící pro vypínání/zapínání. Na pravém boku je navíc nad tlačítky univerzální konektor pro USB kabel, nabíjení a sluchátka, který je zakrytý gumovou krytkou. Na horní, dolní hraně telefonu nic není. Zespodu není vidět nic, pokud je telefon zavřený. Když se rozevře, Nahoře zespodu je vidět čočka fotoaparátu, dioda pro přisvícení a zrcátko pro autoportréty.

LG KG800 Chocolate – design do kapsy LG KG800 Chocolate – design do kapsy

Vzhledu telefonu je přizpůsobeno i téma displeje. Převládá zde kombinace černé barvy s červenou. Rozlišení displeje je 176x220 pixelů a je aktivní TFT s možností zobrazit 262000 barev. Bohužel k lesklému povrchu budete muset na sluníčku hledat správnou polohu, abyste na něm něco viděli.

Funkce LG KG800

SMS, MMS a email jsou pro tento mobil samozřejmostí. Navigace prostředí by mohla být, ale lépe zpracovaná, občas se člověk v navigaci ztrácí a schází mu tak, tížená kontrola nad mobilem. LG KG800 pojme 150 SMS zpráv. Kontakt-list je zpracovaný poměrně dobře. Do telefonu se vejde 1000 čísel, které je možné pak třídit do sedmi skupin. V kontaktech se zobrazují čísla jak ze SIM tak i přímo z telefonu. Chocolate přehrává MP3 a MID. Dále disponuje klasickým kalendářem, budíkem, fotoaparátem 1,3MPIx, při focení je možno zvolit několik efektů (sépie, negativ, černobíle), velikost a kvalita fotek a blesk a jednou před nainstalovanou hrou Sudoku. Paměť telefonu je 128MB + 4MB pro SMS, MMS aj. Bohužel mi zde chybí možnost vložení nějaké MMC karty. Na dlouhé cesty, plné poslechu mobil prostě nemá místo. Na mobilu nenajdete stopky ani odpočítávaní.

LG KG800 Chocolate – design do kapsy LG KG800 Chocolate – design do kapsy

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte mobily a kapesní počítače výhodně na Mallu

© Antonín Šebík
Datum: 04.11.2007 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 0 | Zobrazeno: 8406x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ