VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > Samsung S8300 UltraTouch
Nepřihlášený návštěvník

Samsung S8300 UltraTouch

Nový multifunkční mobilní telefon S8300 UltraTouch od firmy Samsung je velice stylový. Tento mobilní telefon navazuje na úspěchy svého předchůdce Samsung U900 Soul. Samsung S8300 UltraTouch využívá dotykový OLED display o velikosti 2,8 palců. Display má rozlišení 240 * 400 pixelů. Jas a kontrast display nemusíte ručně regulovat, mobil obsahuje světelné čidlo, které podle intenzity světla dokáže regulovat jas a kontrast. Speciální úprava OLED obrazovky zabraňuje škrábancům a otiskům prstů.

Samsung S8300 UltraTouch

Samsung S8300 UltraTouch má k dispozici 8 megapixelový fotoaparát, u kterého nechybí důležité funkce jako LED blesk, autofocus, zoom, makro, detekce tváře a úsměvu a geotagging. Samsung S8300 UltraTouch dokáže také pořizovat videa a to v rozlišení 720 * 480 pixelů s rychlostí 30 snímků za sekundu. Stabilizátor obrazu je samozřejmostí. Na přední straně mobilu je VGA kamera, která slouží pro video rozhovoru. Bohužel ne všichni operátoři jsou schopni ve své síti videorozhovory přenášet.

Ovládání modelu Samsung S8300 UltraTouch

Ovládání je postavené na prostřední TouchWiz. Toto prostředí umožňuje mít po levé straně telefonu plně personalizovanou nabídku sestavenou pomocí widgetů. Oproti předchozímu modelu Samsung S8300 UltraTouch disponuje klasickou deseti-tlačítkovou klávesnicí. Klávesnice je vysouvací. Co lze tomuto modelu vytknout je absence 3,5 mm konektoru, který se používá pro připojení klasických sluchátek. Dále lze vytknout, že mobil nemá k dispozici Wi-fi. Nicméně k dispozici je bluetooth a USB.

V multimediích si Samsung S8300 UltraTouch vede výtečně. Mobilni telefon disponuje přehrávačem, který přehrává MP3, AAC, AAC+, WMA. Pro přehrávání videí je připravený video přehrávač, která přehraje snad vše. Pro prohlížení internetu je připravený internetový prohlížeč NetFront, pokud vám nebude vyhovovat, stačí ho nahradit Operou pro mobilní telefony.

Závěrem bych řekl, že se jedná o zajímavý desénový telefon, který nabídne mnoho funkcí. Především v multimédiích si vede výborně, a proto bych ho doporučil především lidem, kteří přehrávají videa nebo často poslouchají muziku. Cena je téměř 11 000Kč, což je celkem odpovídající.

Shrnutí parametrů

Display: dotykový OLED display s rozlišením 240 * 400px
Paměť: vnitřní paměť 80MB + možnost paměťových karet MicroSD a MicroSDHC
Fotoaparát: rozlišení 8 megapixelů, LED blesk
Multimedia: Java 2.0, hudební přehrávač, internetový prohlížeč, přehrávač videa
Technologie: bluetooth a USB
Rozměry: 110 * 52 * 12,7 mm
Hmotnost: 118 g

© Antonín Šebík
Datum: 02.05.2009 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 0 | Zobrazeno: 10119x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ