VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > Asus G2 - Kdo říká že notebook není na hry?
Nepřihlášený návštěvník

Asus G2 - Kdo říká že notebook není na hry?

Obliba notebooků neustále roste. Jejich ceny spadly za posledních pár let na velice příznivé hodnoty a mnoho modelů už se cenově vyrovná stejně výkonnému stolnímu počítači s LCD monitorem. A tak není divu, že se notebooky už používají téměř všude a na všechno. Jedna věc jim ale stejně donedávna zůstávala zapovězená - jako zařízení na hry se totiž notebook stále příliš neuchytil. Je to přitom škoda, protože mobilita těchto přístrojů umožňující pracovat s počítačem kde se vám zlíbí, je přímo vybízející k hraní her na nudné cestě vlakem nebo o přestávce ve škole.

To, že notebooky vhodné i na hraní her nemají zrovna velký podíl na trhu, má na svědomí jeden hlavní faktor – na hry potřebujete výkon a ten se nemá příliš v lásce s mobilitou. Ne jen, že je těžké vměstnat samostatnou grafiku místo integrované do tak stísněného prostoru jakým vnitřek notebooku bezesporu je, ale nese to s sebou i další problémy jako zvýšení teploty či váhy. Proto je pro výrobce těžké vyrobit takový přístroj při zachování dobrých parametrů. Novinka od Asusu – herní notebook G2 má ale parametry více než jen dobré a tak si ho teď pojďme společně představit.

Asus G2 - převzato z - http://www.hwupgrade.it/immagini/ASUSG1P.jpg

Už vzhled tohoto přístroje napovídá, že se nejedná o nějakou šedou myš určenou do kanceláře. Stříbrně kovová barva kombinovaná s lesklým černým povrchem, který je doplněný o rudě zářící prvky působí celkově velmi atraktivním dojmem. O zaměření tohoto modelu vypovídají i speciálně označené „herní klávesy“ W,A,S,D a také zajímavě provedený touchpad. Sám výrobce si ale moc dobře uvědomil, že na hr ho asi těžko využijete, a tak je součástí dodávky i kvalitní herní myš. Aby jste si mohli vychutnat všechny hry do posledního detailu, byl použit displej o velikosti 17“. Důsledkem toho není Asus G2 žádný drobeček a také 4,4kg hmotnosti už se docela pronese. K přenášení tedy velmi rádi využijete batoh sladěný s designem notebooku, který dostanete jako příslušenství.

Jako procesor je použit velmi výkonný Intel Core 2 Duo T7200, nicméně můžet si vybrat jak z nižších, tak vyšších modelů, takže není problém osadit slabší T5500 nebo naopak silný T7600 na 2,33GHz. Čipová sada Intel 945PM Express patří mezi špičku a její využítí určitě vítáme. K dispozici je 1GB paměti, který nebude žádné hry omezovat. Grafická karty Radeon X1700 s 512MB rozhodně není žádné ořezávátko, a tak si budete moci zahrát i nejnovější hry se slušnými detaily. Pevný disk o kapacitě 160GB je na notebookové poměry taky velice slušný, nemluvě o Super-Multi DVD vypalovačce podporující Light-Scribe. Pro spojení s jinými přístroji můžete využít Wi-Fi kartu, integrovaný Bluetooth nebo IrDa. Jako volitelné příslušenství můžete mít i analogový/DVB-T tuner.

Svým výkonem Asus G2 doslova ohromí. Včetně příslušenství v podobě batohu a herní myši se navíc bude prodávat za cenu kolem 50 000Kč, což je vzhledem k výbavě výborná koupě. V nabídce Asusu je ale i slabší model s označením G1, který může uspokojit ty, pro které je padesát tisíc korun moc, ale přesto si chtějí slušně zahrát kdekoliv.

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte HW a SW výhodně na

© Jan Chvojka
Datum: 28.01.2007 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 0 | Zobrazeno: 7243x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ