VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > PC Flexio Multimedia Home - dejme multimediálním PC šanci
Nepřihlášený návštěvník

PC Flexio Multimedia Home - dejme multimediálním PC šanci

Multimediální PC se poslední dobou dostávají do čím dál více obývacích pokojů k jejich výrobě se připojuje řada výrobců. Osobně nejsem velkým zastáncem těchto přístrojů, zvlášť pro jejich do očí bijící nevýhodnost poměrem cena/výkon. Nedávno mě ale zaujala reklama na multimediální PC Flexio Multimeda Home. Elegantně vypadající skříň s až podivně dobrou konfigurací za přiměřenou cenu mě překvapila natolik, že jsem se rozhodl dozvědět se o tomto PC víc. Že by konečně první vyvážené multimediální PC za dobrou cenu?

PC FLEXIO Multimdia Home

Prvním příjemným překvapením je procesor – Intel Core 2 Duo je asi nejlepší volbou jakou mohl výrobce učinit. Není s ním problém kódovat video souběžně se sledováním HD videa, navíc nabízí příznivou spotřebu a malé zahřívání, což u multimediálních pc přijde rozhodně vhod. 1GB operační paměťi je také přiměřenou volbou – 2GB by se v obýváku nevyužilo, 512MB by ale už mohlo sestavu brzdit.

Jako grafickou kartu zvolil nový integrovaný grafický adaptér Intel GMA 3000. Nejnovější hry si s ním sice nezahrajete, DOOM 3 a podobné ale spustíte bez problémů. Přehrávání jakéhokoliv videa tedy karta samozřejmě zvládá s přehledem. Jako pevný disk byl použit oblíbený Western Digital 3200KS, který nabídne dostatečnou kapacitu 320GB.

Všechny komponenty jsou ukryté v slušivé stříbrné skříni za kterou se rozhodně nebudete muset stydět. Co se týče často kritizované hlučnosti multimediálních pc oproti běžným DVD rekordérům, řadí se Flexio mezi lepší průměr. U sledování filmů jeho chod nijak neruší, při vypalování DVD nebo delší zátěži o sobě ale vědět dá.

Co říci závěrem? Tato sestava dokázala, že multimediální pc nemusí být nutně označení pro výprodejové komponenty v líbivé skříni za nekřesťanské ceny, ale že se může jednat i o výkonostně vyvážený přístroj za rozumnou cenu. A i když stejně úplně nezměnil můj pohled na počítač do obývacího pokoje jako na zbytečnost, jejíž prvky stejně v obývacím pokoji nevyužiji, stejně si mě jistým způsobem získal. Za to, že ho výrobce předurčil pod naše televizory přece nemůže a samotnému počítači nemám co vytknout. Pokud se vám tedy model multimediálních počítačů líbí a zrovna se po nějakém rozhlížíte, zařazením toho pc do vašeho výběru rozhodně neuděláte chybu.

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte HW a SW výhodně na

© Jan Chvojka
Datum: 27.11.2006 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 0 | Zobrazeno: 12457x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

$uch@rC - 28.11.2006
- 8 500,- :-)

A2C - 27.11.2006
a cena?

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ