VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > Invex 2007 – překvapení, ale i zklamání
Nepřihlášený návštěvník

Invex 2007 – překvapení, ale i zklamání

Ve čtvrtek 25.10.2007 jsem se vydal na dlouhou cestu z Prahy do Brna. Celou cestu jsem se těšil, že uvidím nějaké zajímavé věci a nehleděl jsem na recenze internetu o tom, jak je Invex 2007 zase horší než minulý ročník. Po příjezdu na brněnské výstaviště, kde se Invex každoročně koná, jsem byl zhrozen tou prázdnotou. Říkal jsem si, no možná je to tím, že je špatné počasí, poprchává a není nejtepleji.

Invex 2007 - Vseohw.net

Invex 2007 - Vseohw.net

Šel jsem do prvního pavilonu A, kde mě zas tak nic nezaujalo. Hostesky byli znuděné, a když se jich člověk na něco zeptal, tak vůbec netušily. Člověk by čekal trochu zájem ze strany vystavovatelů a ono nic. Možná proto, že hostesky nebyli přímými zaměstnanci firmy. Ale co, šel jsem do dalších pavilonů. Kde jsem narazil na velice aktivní pár dvou mladíků, jak se snaží přesvědčit malou skupinku přihlížejících o nákupu jejich super lepidel. Chvilkami bylo jejich přesvědčování podobné jako, když Horst Fuchs představuje nový výrobek v teleshopingu. Někteří lidé se jen usmívali, jiní horlivě zkoušeli pevnost lepidla. Po předvedení lepidel si pár lidí lepidlo opravdu koupilo.

Šel jsem tedy dál do pavilonu V, kde asi největší prostor zabírala firma AVG, jež prezentovala kompletní nabídku svého zboží. Dokonce rozdávala testovací CD, které jsem ihned ukořistil. V pavilonu V mě ale nejvíc zaujal poněkud skromnější stánek firmy Lenovo, která při příležitosti patnáctileté výroby ThinkPadu, představila notebook, na který můžete vylít 0,5 – 0,7 litru a nic se mu nestane. Tekutina proteče gumovými kanálkami, mezi klávesy a vyteče zespoda notebooku. Samozřejmě to nebyl jediný výrobek, který firma představila.

Invex 2007 - Vseohw.net Invex 2007 - Vseohw.net

Sony, blu-ray a HD-DVD

Asi nejzajímavější z pavilonů byl pavilon F, kde se prezentovala především firma Sony. Tato firma představila technologii blu-ray. Chtěla, tak přesvědčit lidi, že za kvalitu obrazu a zvuku se vyplatí připlatit. Zde se konala i konference o této technologii. V konferenci byli porovnávány dvě technologie HD-DVD a blu-ray. Výsledek jaká technologie je vlastně lepší nebyl jednoznačně určen. Každopádně ze statistiky, která byla předložena, vyplynulo, že disky blu-ray jsou mnohem více prodávanější než disky s ve formátu HD-DVD.

Ostatní pavilony byli spíše jen doplněk k výše zmíněným pavilonům. Nic zajímavého v nich nebylo. Pavilony zaměřené na hry zeli doslova prázdnotou a mdlobou atmosférou. Srocený vždy nastalo, když se začali rozdávat kaničky zdarma. V areálu byl zdarma čepován Litovel (Kde bylo asi nejvíc lidí). Prospekty k techlogiím byli většinou rozebrány a tak jsem si vždy musel říci.

Invex 2007 - Vseohw.net Invex 2007 - Vseohw.net Invex 2007 - Vseohw.net Invex 2007 - Vseohw.net

Další firmy, které něco prezentovali

Firma Canon předváděla své výrobky asi hned po Sony nejaktivněji. Dále firma Olympus, která předváděla svůj nerozbitný fotoaparát mju 790 SW. Na recenzi se můžete brzo těšit. Dále připravujeme článek o technologii blu-ray a srovnání s HD-DVD.

Invex 2007 - Vseohw.net Invex 2007 - Vseohw.net Invex 2007 - Vseohw.net

Další fotografie z Invexu 2007

Invex 2007 - Vseohw.net Invex 2007 - Vseohw.net Invex 2007 - Vseohw.net Invex 2007 - Vseohw.net

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte na PC Expert.cz z galerie

© Antonín Šebík
Datum: 26.10.2007 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 1 | Zobrazeno: 7457x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Grany - 02.11.2007
byl jsem tam nebylo to jako v minulém roce :-(

najd - 27.10.2007
omfg, tolikchyb...to sem fakt nežral :-D

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ