VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > Zlikvidujte šmejdily ve vašem pokoji 2. – Hide WebCam
Nepřihlášený návštěvník

Zlikvidujte šmejdily ve vašem pokoji 2. – Hide WebCam

Zlikvidujte šmejdily ve vašem pokoji 2. – Hide WebCam

Máte-li dotaz ohledně webových a skrytých kamer, můžete napsat do naší poradny/fóra – určitě se vám budu věnovat a pokud to bude možné, odpovím na všechny vaše otázky.

Hide WebCam

Jedno vám řeknu. Když píši články a recenze, tak píši vše, co mám na mysli a vše, co by se dalo realizovat. Mezi toto „jedno“ patří též skryté kamery. Toto téma mě chytlo nedávno a velice mě baví. Všiml jsem si také, že minulý díl článku byl celkem čtený, a proto jsem se rozhodl napsat druhý pokračující díl.

Co budete potřebovat?

  • Kreativitu
  • Webovou kamerku/ analogovou kameru nebo jiné zaznamenávací zařízení
  • Špionážního ducha :-)

Možné způsoby sledování:

a) („Á“) Pomocí analogové kamery + TV karty se vstupem videa nebo VIVO grafiky. Poté vše přepojit přes cinch konektory. Nyní zapojíme do našeho PC postaveného na mini/nano-ITX s WiFi a spravujeme přes vzdálenou plochu. Doporučuji video rovnou ukládat na síťový pevný disk. Myslím na ten, kterým ovládáte mini/nano-ITX PC. Proto, kdyby pozorovaný objekt na kameru přišel a zničil by celý PC včetně pevného disku, kde bude i vaše video. Ale SSD disk, jenž mě teď napadl, by nebyl špatný v případě rozzuření sledovaného objektu :-).

Tento způsob je výhodný hlavně díky vysoké kvalitě videa a že tak můžete zužitkovat i starou analogovou kameru, která je již dnes na odpis. Opět jsem to zde uváděl na mém příkladu, kde naše 12 let stará analogová kamera už nenatáčí na kazetu a ani nepřehrává. Jediné co zde funguje je optika s velkým přiblížením(zomem) a displej. Nevýhodný je pak díky své velikosti a nutnosti koupit TV kartu popřípadě drahou grafiku s VIVO, která by ani do mini/nano-ITX desky nepasovala.

b) Za „Bé“ můžete udělat podobné, ale místo analogové kamery zapojíte webovou. To má také své výhody i nevýhody. Výhoda nižších nákladů, kdy nemusíte utrácet i za TV kartu se vstupem videa. I výhoda malé velikosti je více než vynikající pro špehování/hlídání bytu :-). Nevýhodu nízké kvality a nemožnost zoomu ani nemusím připomínat. Nyní také vše ovládejte přes WiFi pomocí vzdálené plochy a video pro jistotu ukládejte na disk na bezpečném místě, abyste neztratili cenné nahrávky.

c) WiFi webová kamera je možnost „Cé“. Zde pocítíte nevýhodu nápadnosti díky své velikosti. Proto bych tuto variantu volil spíše na místa, kde je dobré krytí (např. schovat webovou kamerku za spreje a deodoranty). Jediná výhoda by snad byla v nepotřebě druhého PC, mající zpracovávat data z obou předchozích variant.

d) Koupě profi sledovací kamery za tisíce korun, možná i nad deset tisíc. To je jen jako zajímavost, jelikož toto je článek o skrytých kamerách, které je možno vyrobit „růčo“ a sám.

Hide WebCam

Vždy hledejte a zkoušejte různá rozlišení, která vám budou zabírat největší plochu. Jako u mě to bylo zrovna 352x288. Máte-li dostatek financí, nebylo by od věci, koupit mini/nano-IXT desku, přikoupit WiFi kartu a zapojit webovou kamerku. Toto můžete dát do garáže, do auta nebo do vašeho blízkého okolí, které chcete hlídat. Jediná podmínka je opět zdroj elektrické energie. Když vybíráte vhodnou webovou kamerku na špionáž/hlídání, snažte se vybírat s integrovaným mikrofonem, přecejenom je to skladnější a lepší, než tahat s sebou externí mikrofon na kabel. Jinak maximálně bluetooth mikrofon by přicházel v úvahu.

Místo mini/nano-ITX také můžete i třeba použít starou desku na sc.370. Hlavní je totiž v tuto chvíli bezdrátové připojení do sítě + USB na kamerku popřípadě PCI slot na TV kartu. Teď mě napadlo řešení elektrické energie v podobě vyvíjeného palivového článku, jenž by vyřešil problém (ne)mobility a závislosti na zásuvce. Bylo by ale nutné každých několik hodin, dnů či dokonce týdnů naplnit palivový článek znovu kapalinou (myslím, že se hovořilo o alkoholu). Doba by závisela na spotřebě samotné kamery, v případě WiFi kamery nebo celé PC sestavy, v závislosti na použité platformě. V tomto bych určitě nepoužil „žrouty“ AMD Opteron ani Pentium D. Nejen že mají velkou spotřebu, ale i vysoké TDP, kdy by procesor musel být chlazen aktivně. A to kdyby počítač hlučel, bylo by to velmi („ne“)nápadné. Ovšem něco jiného by bylo také použití staršího nebo levného notebooku s velkokapacitní baterkou.

Bude-li i tento článek čtený, budu si myslet, že vás skryté kamery berou tak jako mě, a budu uvažovat i o 3.dílu, kde by mohlo být více info, popřípadě rozhovory lidí, co si o tom myslí, kteří to znají, co se o to zajímají nebo ti, kteří to již někdy zkoušeli. V příštím díle může býti obsaženo také instalování a nastavení softwaru webových kamer a jejich uploadování na FTP, popřípadě na FTP lokální.

Hide WebCam Hide WebCam

I takto může vypadat skrytá kamera

Tedy krátké shrnutí:

Webová kamera je vhodná na hlídání věcí, místností, ale i na špehování ;-D. Však vidíte, že webové kamery se teď používají skoro všude. Vemte si třeba pro příklad ony slavné mýtné brány. Nevím sice, zda-li to jsou přímo webové kamery, ale jisté je, že hlídají mýtné jednotky a dálniční známky. V brzké budoucnosti budou tyto kamery i hlídat rychlost všech aut na dálnicích. Prostě v kamerách a špionážní technice je velká budoucnost – úplný zlatý důl pro firmy, poskytující tyto kamerové systémy.

Prosím, abyste všechny budoucí i stávající mé články, které budou rozděleny na části, hodnotili i brali jako jeden celek/článek. Děkuji

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte HW a SW výhodně na

© Čestmír Suchý
Datum: 21.04.2007 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 1 | Zobrazeno: 12417x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ