VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > www.pandora.com - Pandořina skřínka plná hudby
Nepřihlášený návštěvník

www.pandora.com - Pandořina skřínka plná hudby

Internetových rádií nabízejících desítky žánrů hudby, různou míru přizpůsobení či možnosti volit přehrávané písně, jsou na internetu tisíce. Žádné z nich ale není takové, jako Pandora. O její výjimečnosti hovoří i fakt, že byla zvolena nejlepší www stránkou roku 2006. A už proto si zaslouží trochu vaší pozornosti. Umí totiž opravdu velmi zajímavou věcInternetových rádií nabízejících desítky žánrů hudby, různou míru přizpůsobení či možnosti volit přehrávané písně, jsou na internetu tisíce. Žádné z nich ale není takové, jako Pandora. O její výjimečnosti hovoří i fakt, že byla zvolena nejlepší www stránkou roku 2006. A už proto si zaslouží trochu vaší pozornosti. Umí totiž opravdu velmi zajímavou věc.

www.pandora.com

Internetový projekt Pandora je zaměřen jen a pouze na hudbu a na první pohled se skutečně může zdát, že se nejedná o nic jiného než další tuctové internetové rádio. Jaké překvapení vás ale čeká po zadání vaší oblíbené písně – Pandora vám ji totiž nepřehraje. Místo toho začne okamžitě v obří databázi čítající desítky tisíc skladeb porovnávat vámi zadanou píseň (od hlasu zpěváka přes použité nástroje až po agresivitu) a pomocí propracovaných algoritmů se pokusí nalézt song, který by se vám mohl líbit. Vy máte možnost ho buď schválit nebo naopak dát Pandoře jasně najevo, že se vám vybraná píseň nelíbí. Tím postupně upřesňujete výběr a ten je tak čím dál blíž vašemu stylu. Nutno podotknout že je až obdivuhodné, jak přesná dokáže Pandora být a trefit se do vašeho vkusu.

www.pandora.com

Ta největší výhoda toho systému tkví ve skutečnosti, že neposloucháte obyčejné rádio plné oposlouchaných písniček, ale dostávají se vám do rukou (tedy spíš do uší) interpreti, které jste předtím neslyšeli a vy si tak rozšiřujete svou hudební sbírku o další a další skvělé skladby, na které by jste bez Pandory možná nikdy nenarazili.

www.pandora.com

Teď to nejlepší - Pandora, ač je to s podivem, je i přes dlouhý a náročný vývoj a obsáhlost neustále narůstající databáze, zcela zdarma a k dispozici všem. Dokonce se na začátku obejdete i bez jakékoliv registrace, až po pár písních budete požádáni o vytvoření účtu. Po té ale můžete poslouchat a objevovat dál, bez jakýchkoliv omezení. Nemusíte se bát ani vlezlé reklamy, ta je totiž tak sladěna s webem, že vypadá jako naprosto přirozené doplnění designu. A teď, když už víte o Pandoře vše podstatné, nic vám nebrání vrhnout se do těchto nekonečných hlubin hudby...

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte HW a SW výhodně na

© Jan Chvojka
Datum: 05.03.2007 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 1 | Zobrazeno: 10223x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Jack357 - 10.06.2007
Bohužel, Pandora.com kvůli autorkým právům uzavřela přístup pro české občany. Možnost dostat se k plné aktivaci je jen tehdy pokud vlatníte americkou IP adresu.

benik - 12.05.2007
Jak se mám dostat na aktivaci Pandořiny schránky plné hudby?

benik - 12.05.2007
:-)

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ