VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > Zlikvidujte šmejdily ve vašem pokoji 3. – Anketa
Nepřihlášený návštěvník

Zlikvidujte šmejdily ve vašem pokoji 3. – Anketa

Zlikvidujte šmejdily ve vašem pokoji 3. – Anketa

Simple FTP WebCam – Tento užitečný prográmek dokáže s každou webovou kamerkou za pomoci jejích ovladačů sejmout obrázek a uložit na FTP, jenž si nastavíte, a to v určitých intervalech.

Hide WebCam part 3 pic

I takto se mohou natáčet akční videa ve filmech :-D

FTP

Uploadování na lokální FTP není nic těžkého, jen nastavíte cestu k uložení souboru a OK. FTP na vzdálenějším serveru probíhá překlepnutím do záložky FTP nebo tak podobně. Nastavíte tam vaše přihlašovací jméno, heslo a jméno vašeho FTP. Pro příklad: Jméno serveru: xyz.ww, Login: xyz, Heslo: lol.. Asi takto by mohlo vypadat to vaše slavné přihlašování.

Můžete využít i funkci, kde pomocí programu si ze serveru vytvoříte další pevný disk a ukládáte jako na normální pevný disk. K tomuto účelu slouží i program NetDrive, o němž psal jeden můj kolega redaktor. Tím pádem již nemusíte zadávat název a heslo serveru, prostě dáte ukládat fotky z webové kamery přímo na „FTP HDD“. Druhý způsob je vytvořit si pomocí Apache 2 Triad z vašeho počítače server (v některém v příštích článků budu povídat o vytvoření FTP a web serveru pomocí tohoto prográmku). Musíte znát vaši IP a mí rychlé připojení k internetu, hlavně tedy upload, aby se připojení surfaři k vašemu webu mohli kouknout na uploadlé a neustále aktualizované fotky v určitém časovém intervalu

Anketa:

Pár lidí z mého ICQ kontakt-listu jsem se zeptal na otázky ohledně skrytých a webových kamer. Výsledem vidíte níže.

Otázky:

  1. Jaký je tvůj osobní pohled na skryté kamery? Klady, zápory
  2. Instaloval jsi již někdy skrytou kameru? Jak (by) se ti to líbilo?
  3. Vlastníš webovou kameru? Jaký typ máš a podle čeho sis ji vybíral? Kdyby sis měl dnes pořídit webovou kameru jaký by to byla a s jakými parametry popř. vlastnostmi?
  4. Souhlasíš s hlídáním škol kamerami kvůli lepší ochraně proti nezákonné činnosti?
  5. Jaká by byla tvá reakce kdyby tě nahrávala skrytá kamera?
  6. Popřípadě tě napadá ještě něco, můžeš vepsat sem...

Wlcka (Nicole Franclová):

  1. + Je to dobrý nápad, a taky zábavné, zajímavé a tak …a zjištění, co se děje v určitém pokoji ve své nepřítomnosti., - No asi snad nic, leda, že bych byla já objektem skryte kamery a pak je to taky celkem rapidně narušováni soukromí
  2. Ne, ale mám to v plánu, a co nejdříve to chci vyzkoušet. Určitě si myslím, že to stojí za to. Hned po přečtení článku od Čestmíra Suchého „Hide WebCam“ na vseohw.net jsem měla chuť se pustit do toho. Článek mi přišel zajímavý až tak, že mě přesvědčil si to vyzkoušet na vlastní pěst.
  3. Jo mám od Creative Live Cam Vista IM. takový „shit“ největší. Já nevybírat, já dostat na …asi narozeniny.
  4. Asi spíš ano, souhlasím s tím, aspoň by se tak předešlo nebo zabránilo šikaně. Ale vadilo by mi, kdyby kamery byly i na záchodech.
  5. Asi já nevím, přišlo by mi to směšné. Smála bych se sama sobě.

Jack357 (Antonín Šebík):

  1. Osobně proti nim nic nemám. V dnešním světě, kdy se tolik krade je to již takovou nutností. Samozřejmě ale záleží na jejich využití. Je něco jiného používat kameru pro šmírování sousedky než pro bezpečnostní účely. Pro bezpečnostní účely kamery schvaluji. Pro špehování a pro pobavení nikoli. + malé skladné, praktické, - problémy se světlem
  2. Ano, instalace nebyla nikterak složitá. Jednalo se o pobavení mezi přáteli, kdy jsme sledovali chod světa okolo sebe. S podivem jsme zjistili, čeho jsou lidi schopni, když si myslí, že je nikdo nevidí.
  3. Ano webovou kameru vlastním, dosud jsem byl ale líný ji nainstalovat. Kameru jsem dostal a nevybíral jsem si ji tudíž.
  4. Ano i ne. V případě, že je ve třídě nějaké dražší zařízení, tak samozřejmě souhlasím. Kamery na záchodech mi přijdou ovšem zbytečností.
  5. Záleželo by především co by natočila :-), ale myslím, že nedělám nic natolik špatného, aby to nemohl celý svět vědět. Asi bych se smál.
  6. Asi snad nic. Tak jsem zvědav, jak zpracuješ mé údaje.

Lexus (Jan Táborský):

  1. Záleží, k čemu se použijí, asi do osobních věcí by nešly vůbec, jako třeba do koupelen atd. Když je to pro dobrou věc, tak klidně a i pro trochu srandy může být.
  2. Neinstaloval, ale zkoušel jsem štěnici. Je to sranda a mě by to ani moc nevadilo, jen kdyby někdo viděl mé intimnosti. Bylo by to trochu trapné.
  3. Mám Genius VideoCAM GE111, koupil si ji děda po mé radě. Chtěl si volat po Skype s obrazem, ale má pomalej PC, tak mi ji dal. Vybral jsem podle ceny a značky. Přišlo mi to jako dobrá koupě. Mě stačí obyčejná a bytelná od nějaké známé značky. Nemám rád ty na LCD, moc nedrží.
  4. Souhlasím, aspoň se nebudou ztrácet tolik věci a nebe se dít šikana. Ale zase pak na druhou stranu vědí rodiče vše co děláš ve škole a už nebudeš mít tu možnost odvázat se moc ani psát taháky.
  5. Záleželo by, co pořídili za materiál. Třeba ve škole by mi nevadilo.
  6. K dopadení zločinu je skrytá kamera dobrá a i na srandu, ale nemělo by se to s ní pak přehnat.

Podělte se s námi i vy s vašimi zážitky. Chcete-li, můžete do diskuse pod článkem odpovědět i Vy na anketní otázky.

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte HW a SW výhodně na

© Čestmír Suchý
Datum: 27.04.2007 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 0 | Zobrazeno: 9584x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ