VSEOHW.NET - Vše, co chcete vědět o hardware

 
Home > Články > Oblíbené prográmky redaktora jménem $uch@rC
Nepřihlášený návštěvník

Oblíbené prográmky redaktora jménem $uch@rC

Oblíbené prográmky redaktora jménem $uch@rC

USDownloader

S jeho pomocí lze stahovat s mnoha FTP serverů / úschoven dat. Díky aktualizacím stále přibývá nová podpora jiných serverů. Dokonce můžete stahovat do svého počítače videa z YouTube. Prostě zkopírujete link a hodíte ho do USD.

USDownloader - for http://vseohw.net by $uch@rC

KM Player

Všestranný multimediální přehrávač. Přehrává všechny možné formáty od OGG, AVI, DIVX, XVID, MPEG až po 3GP a FLV. Mohu tento přehrávač jen doporučit z vlastní zkušenosti. Koukám na různé filmy. Většina však obsahuje chyby a obraz se drobí nebo je celou dobu zelený a to u všech přehrávačů, mimo tento KM Player. Program vznikl ve státě Korea, avšak je dostupný i v Angličtině.

KM Player - for http://vseohw.net by $uch@rC

VSO Image Resizer

Jak již název napovídá, program bude měnit velikost obrázků. Spolupracuje s mnoha formáty. TIFF, JPG, BMP, PNG, GIF, PCX a mnoho dalších obrazových formátů i starších. Například BMP obrázku při stejné kvalitě i rozlišení dokáže snížit velikost až o více než 75% při kompresi do JPG. Já komprimuji pouze do JPG, protože je to „téměř“ bezztrátový formát. Neberte to tak doslova :-). Obrázek zmenšíte tak, že kliknete pravým tlačítkem na označený soubor či skupinu souborů a v menu vyberete VSO Image Resizer.

 VSO Image Resizer - for http://vseohw.net by $uch@rC

Foxit Reader

Tento program je prográmek na četní PDF, jenž je zdarma a má tak malou velikost, že se vejde v pohodě i na flash paměť. Distribuuje se jak v instalační tak bezinstalační formě. Když ale hovořím o flash paměti, je jasné že použijeme bezinstalační formu.

Foxit Reader - for http://vseohw.net by $uch@rC

SaveSnap

SaveSnap je dle mého názoru nejlepší a nejjednodušší prográmek v češtině na snímání obrazovky pomocí PrtScr. Dokáže uložit obrázek kamkoliv na pevný disk vašeho počítače, dokonce i automaticky v předem určeném časovém intervalu. Velikosti 1:1 až 1:5. Ukládá je v JPG, BMP nebo GIF. V JPG je kvalita stejná a velikost obrázku minimální.

SaveSnap - for http://vseohw.net by $uch@rC

HD Tune

Šikovný prográmek, kterým testuji HDD, flash a někdy i operační paměti. Dokáže monitorovat SMART na pevných discích, testovat přenosovou rychlost a odezvu, zjišťovat informace o HDD, testovat vadné sektory a zobrazovat celkový stav a teplotu HDD. U flash disků a RAM pamětí umí program jen testovat přenosové rychlosti, odezvu a vadné sektory, jelikož SMART ani teplotním čidlem nejsou tyto komponenty osazeny.

HD Tune - for http://vseohw.net by $uch@rC

Heavy Load

Máte server či výkonnou stanici a chcete otestovat jeho výkon a stabilitu? Proto je zde pro vás program Heavy Load. Tento program je v bezinstalační formě a otestuje váš počítač hlavně v oblasti výkonu procesoru a operační paměti. Při tom můžete také spustit testy disku pro simulaci zatíženého FTP serveru. CPU a RAM zátěžové testy testují jen výpočetní výkon, který se hodí zejména na otestování databázových serverů.

Heavy Load - for http://vseohw.net by $uch@rC

Earth View

Pěkný screensaver a desktop zároveň? Žádný problém. Koho tak trochu zajímá naše zázračná modrá planeta, může si ho hned stáhnout. Program má široké možnosti nastavení včetně vyhlazování hran, množství mraků, hvězdy, pozadí, rychlost změny obrázků... Dokonce si můžete nastavit i zobrazování některých velkých měst, jako Praha, Brno, New York a můžete tak sledovat západ slunce v reálném času na modelu Země na vaší ploše.

Earth View - for http://vseohw.net by $uch@rC

RamDiskXP

Virtuální softwarový RAMdisk využijí hlavně ti, kteří potřebují opravdu rychlý disk, grafici nebo ti, co pracují s videem. Doporučuji mít tedy RAM co největší, jelikož to vytvoří extra rychlý virtuální pevný disk přímo ve vaší RAM. Aby to mělo smysl vytvářet, doporučuji minimálně 1GB RAM. Pro grafiky možná méně. Ti nepracují s takovými objemy dat.

RamDisk XP - for http://vseohw.net by $uch@rC

Závěrem...

Jak vidíte, všechny programy, co zde popisuji, mám odzkoušené z vlastní zkušenosti a velmi často je používám. Možná i nějaké znáte. Proto Vám chci nabídnout ten samý komfort těchto skvělých prográmků :-). Užijte si je...

Sponzor článku:
Mall - Nakupujte HW a SW výhodně na

© Čestmír Suchý
Datum: 21.06.2007 | Oznámkujte článek jako ve škole:
| Průměrná známka: 1 | Zobrazeno: 10156x

 

Komentáře k článku

Pro možnost přidání komentáře k článku se prosím přihlaste.

Související články


Homepage | Články | Download | Slovník | Podpora | O nás | Validní: XHTML & CSS | Řecko - dovolená | Malý princ